Μια συμφωνία του κόκκινου

Café Sénéquier

sttropezcapture
Café Sénéquier (φωτό αρχική πηγή)

Όταν αναφερόμαστε στο Σαιν Τροπέ ο νους μας πάει στη Β.Β. Έργα που σκεπτόμαστε είναι «ο Θεός έπλασε τη γυναίκα» ακόμη το «Ο Χωροφύλακας του Σαιν Τροπέ». Ένα καφέ που γυρίστηκαν σκηνές από τις ταινίες είναι και το Καφέ Σενεκιέ. Ευρισκόμενο μπροστά στο λιμάνι, πόλος έλξης για τουρίστες και διασήμους που δεν παραλείπουν να διασχίσουν το κατώφλι του για ένα ποτό, γλυκό, καφέ. Επίσης τα τελευταία χρόνια υπάρχει και φαγητό, καθώς το απλό καφέ κατά τις δεκαετίες ’50, ’60 μετατράπηκε σε μπρασερί.

Το καφέ Σενεκιέ ιδρύθηκε από το ζεύγος Σενεκιέ το 1887 – εκείνος ζαχαροπλάστης κι εκείνη γηγενής του μικρού ψαράδικου χωριού – τον Martin Sénéquier και τη Marie, μεταξύ του λιμανιού και της εκκλησίας στην πλατεία των χόρτων (Place des Hèrbes). Συντελεστής της επιτυχίας ήταν το ανάλφρο νουγκά που έφτιαχνε ο Μαρτέν και η κοσμοσυρροή για να το δοκιμάσουν ήταν κάτι που τους επέτρεψε να αγοράσουν αργότερα τους χώρους απόσυρσης των σκαφών μπροστά στο λιμάνι. Μέχρι το 1930 το καφέ είχε μετατραπεί σε καφέ πολυτελείας και σε ζαχαροπλαστείο φήμης. Το 1944 καταστρέφεται από τους βομβαρδισμούς των Γερμανών και ξανανοίγει το 1951 με μια βεράντα πρόσοψης 30 μέτρων, με καρέκλες σκηνοθέτη και τριγωνικά τραπέζια.

st-tropezsenequiercaptureΤο 2012 αγοράζεται από τον επιχειρηματία Thierry Bourdoncle που ήδη έχει καμμιά εικοσαριά καφέ στο Παρίσι. Κλείνει για λίγο για να ανακαινισθεί σε ένα στυλ vintage από τον αρχιτέκτονα εσωτερικών χώρων Richard Lafond: πατώματα σε παλιωμένο ξύλο, καναπέδες μπεζ καπιτονέ, ξύλινα τραπέζια και πολυθρόνες δερμάτινες, παλιά ναυτικά φωτιστικά, καθρέφτες πατιναρισμένοι κλπ. Ο εσωτερικός χώρος μοιάζει με brasserie, όμως η βεράντα παραμένει στο ίδιο στυλ με το οποίο έγινε διάσημη: κόκκινα παντού σε όλο της το μήκος που την κάνουν έτσι ή αλλιώς, να είναι ένα hot spot του St Tropez – ανάμεσα στα είκοσι τουλάχιστον, αξιοθέατα του.

Café Sénéquier περισσότερα

Wcze port ST.jpg
Par PgmailTravail personnel, Domaine public, Lien

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s