Σε γήινους τόνους

attrativo2

Ένα ανάλαφρο φόρεμα για τους ζεστούς μήνες του καλοκαιριού με την αίσθηση εντυπωσιασμού πρωταρχικά απ’ το δύσκολο να προσδιορισθεί χρώμα – που είναι και τελευταία λέξη της μόδας στη χρωματική παλέτα του καλοκαιριού : πως να το πεις; κρασιού κόκκινου χώματος, καφέ κεχριμπαριού (μάλλον αυτή είναι η ονομασία του)  – σίγουρα ένα γήινο χρώμα που να ταιριάζει με τη σκιά καθώς τη διαθλά το έντονο φως του ήλιου, χρώμα της τερακότα της μαυρισμένης απ’ τον ήλιο επιδερμίδας που προσπαθεί να μοιάσει μ’ εκείνο των σκιερών δαπέδων μπαλκονιών εξοχικών κατοικιών.

Για τους γνώστες πάντως των χρωμάτων η απόχρωση που αρχικά βασίζεται λέγεται Amber που θα πει οπωσδήποτε κεχριμπάρι – κάτι μεταξύ πορτοκαλί και καφέ.

Το ύψος είναι αυτό που πρέπει ούτε κοντό ούτε μακρύ ούτε μεσαίο – κι αυτό το ίδιο απροσδιόριστο. Ένα είναι σίγουρο πως θα κολακέψει όποια λεπτή σιλουέτα βεβαίως κρύβεται μέσα σ’ αυτό. Το φάρδος στενό – φαρδύ μαζί που αναπτύσσεται σε ανάλαφρους cloche κυματισμούς.

attrativo
Το ύφασμα είναι ανάλαφρο αλλά που στέκει στρωτό, δεν τσαλακώνει, το χρώμα του πάντως είναι αυτό που δίνει τον τόνο της φετινής καλοκαιρινής μόδας. Θα ταίριαζε και για το πρωί φορεμένο με ένα ιδιότυπο ψάθινο καπέλο. Μια εμφάνιση compliqué και απλή συνάμα. Ναι κι αυτό είναι το μυστικό της που την κάνει να ξεχωρίζει. Ένα άρωμα που θα ταίριαζε με τη δροσερή παρουσία είναι το Terracotta της Guerlain.

Φόρεμα, αξεσουάρ : attrattivo.gr

Σχολιάστε